preloader gif wittesneakers

Balenciaga Wit

Luxe én modieus

Balenciaga, voorheen altijd bekend als luxe merk, maar sinds jaren focussen ook zij zich op het streetwear segment. Én niet voor niks, streetwear is de stroming in fashion dat het snelst groeit. Hier maakt Balenciaga goed gebruik van, iedereen wilt namelijk tegenwoordig een paar witte Balenciaga’s in zijn kast hebben. Of het nou ‘normale’ witte sneakers zijn of de bekende dad sneakers. Maar wat maakt Balenciaga sneakers nou zo speciaal?

Geschiedenis van Balenciaga

Het modehuis van Balenciaga is in 1919 opgericht door Cristobal Balenciaga. De toen jonge fashion designer maakte al snel indruk in de fashion scene en opende winkels in Madrid en Barcelona. De groei van zijn reputatie en de wereldwijde bekendheid van het merk Balenciaga is niet onopgemerkt gebleven, Gucci Group besloot namelijk in 2001 het modehuis over te nemen. Dit is een goede zet gebleken, Balenciaga is namelijk nog steeds niet weg te denken uit de hedendaagse sneaker scene, en de constante stroom van witte gympen dat het modehuis uitbrengt ziet ook de toekomst er rooskleurig uit voor de luxe merk.

Balenciaga modellen

De bekendste en meest verkochte Balenciaga schoenen van het moment zijn de Balenciaga Triple S Dad Sneakers. Deze witte sneakers zijn dé trend op het moment en de vooruitzicht is dat het nog wel even zal duren voordat deze trend over is. De Triple S is vooral populair onder millennials en is met zijn simpele ‘bonkige’ design een lust voor het oog. Een andere sneaker dat opvalt vanwege zijn design en ook ontzettend geliefd is onder de doelgroep, zijn de Balenciaga Race Runners. Deze dames sneakers hebben uniek design met een puntige voorkant en een opvallende elastische band onder de veters. Ook zijn deze sneakers in zeer veel kleurcombinaties te verkrijgen, iets wat Balenciaga in het verleden geen fan van was. Geen wonder dus dat de Race Runners zo goed verkopen.

Daarnaast heb je ook nog de Balenciaga Speed Trainers. Met deze opvallende witte sneakers heeft Balenciaga het toch weer voor elkaar gekregen de harten van menig sneakerhead te stelen. De Speed Trainers zien er namelijk zeer ‘clean’ uit, de sneakers hebben geen veters en je kunt dus zo je voeten naar binnen schuiven. Bovendien zijn de Speed Trainers met hoge zool en elastische stof iets wat niet eerder op de markt is gekomen. Logisch dus ook dat er veel merken zijn die de design van deze sneakers proberen te imiteren.

Balenciaga op WitteSneakers.nl

Op WitteSneakers.nl hebben wij, een redactie van sneakerheads, de tofste en meest trendy sneakers voor jou op één plaats gezet. Ook de modieuze Balenciaga sneakers kun je eenvoudig met enkele kliks aanschaffen via onze website. Check dus nu de shop om jouw favoriete Balenciaga sneakers te vinden!

Ben jij toch meer geïnteresseerd in witte Nikes? Geen probleem! Ook deze en talloze andere topmerken kun je vinden op WitteSneakers.nl. Bekijk hier welke merken wij aanbieden. Veel shop plezier!

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken