preloader gif wittesneakers

Nike Air Max Wit

Het goudhaantje van Nike

Elk groot sportmerk heeft wel één of twee modellen waar zij ontzettend populair mee zijn geworden. Voor Nike is dit zonder meer de witte Nike Air Max, de iconische witte gympen hebben in recordtijd de harten van menig sneakerhead gestolen. Maar waarom zijn de Nike Air Max zo populair geworden?

Geschiedenis van de Nike Air Max

De Nike Air Max schoenenlijn werd in 1987 geïntroduceerd door Nike. De schoen is oorspronkelijk ontworpen door Tinker Hatfield, die voor Nike begon te werken als een architect voor de Nike winkels. De Nike Air Max 1 was de eerste uitgebrachte sneaker uit de Air Max lijn, het bovenwerk van de sneaker was gemaakt van nylon en synthetisch vilt. In 1988 volgde er ook een lederen versie van de Air Max 1.

Over de jaren zijn er meer dan vijftig verschillende Air Max modellen op de markt gebracht. Vandaag de dag zijn de Nike sneakers dan ook nog steeds zeer populair. Vooral de witte Nikes van Air Max zijn erg in trek onder sneaker liefhebbers.

 

De beste Air Max modellen

Er zijn dus in laatste 30 jaar tientallen Nike Air Max modellen op de markt gebracht. Wij hebben een kleine selectie van de meest iconische en benoemingswaardige Air Max modellen gemaakt. Te beginnen met de klassieker onder de klassiekers; de Air Max 1.

Nike Air Max 1

Het eerste Nike Air Max model waarin de revolutionaire ‘Air-unit’ is gebruikt; door deze technologie hebben Nike en Tinker Hatfield de sneakergame toentertijd op de kop gezet.

Nike Air Max 95

De in 1995 uitgebrachte Nike Air Max 95 heeft met zijn unieke design de sneakerwereld opnieuw op zijn kop gezet. Deze iconische schoen heeft vooral in de muziekwereld een grote naam opgebouwd, zo waren veel Amerikaanse rappers ‘gratis’ ambassadeur van de Air Max 95 door deze veelvoudig in hun nummers te benoemen.

Nike Air Max 97

De unieke Nike Air Max 97 zijn uitgebracht in 1997 en zijn design is gebaseerd op de Japanse ‘bullet train’. Wat de Air Max 97 zo uniek maakt, naast het design, zijn de ‘verborgen’ veters. De veters van deze witte sneakers zijn namelijk deels opgenomen in de design van de bovenkant van de schoen, waardoor deze alleen voor een deel zichtbaar zijn. Dit was ook een unicum voor Nike wat betreft witte Nike schoenen voor heren.

Witte Nike Air Max op WitteSneakers.nl

Op WitteSneakers.nl hebben wij de vetste Nike Air Max modellen voor jou op een rijtje gezet. Zodat jij gemakkelijk en snel jouw favoriete Nike Air Max schoenen kunt vinden. Ook houden wij jou op de hoogte van de nieuwste releases en de grootste kortingen. Check nu onze shop om direct jouw witte Nike Air Max te vinden!

Toch meer een Adidas liefhebber? Geen probleem. Lees hier waarom witte Adidas Sneakers niet mogen ontbreken in jouw schoenenkast.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken