preloader gif wittesneakers

De 5 beste tips: witte sneakers schoonmaken

Door Rick

Witte Sneakers zijn fantastisch, je kunt ze namelijk overal mee matchen. Maar elke sneakerhead weet dat het ook een ramp is om ze schoon te houden.

Gelukkig zijn er toch genoeg manieren om ze schoon te houden. We hebben de beste tips van het web getrokken en de beste 5 tips voor je samengesteld. Nooit meer vieze sneakers dus met deze tips.

Tip 1: Houd ze uit de zon

Witte Sneakers kunnen niet tegen zonlicht. Het klinkt heel gek, maar de zon laat het wit verkleuren. Zorg er daarom voor dat je ze niet buiten laat slingeren op een zonnige dag en zet ze op een droge en donkere plek.

Tip 2: De vetertruc

Het eerste wat vies wordt, zijn je veters. Check dus regelmatig de kleur van je veters. Komen ze niet overeen met wat de schoen? Was ze dan, of beter nog; vervang ze. Als sneakerhead is het een vereiste om een aantal extra veters paraat te hebben voor deze gelegenheden.

Tip 3: Check het materiaal

Zijn je sneakers van leer? Houd er dan rekening mee dat ze niet nat mogen worden. Dit zal niet goed zijn voor je sneakers! Je kunt ze ook voor het eerste gebruik inspuiten met speciale schoenreiniger.

Als je sneakers van textiel hebt, zoals CONVERSE, dan kun wel met water aan de gang. Dit materiaal is wel bestendig tegen water. Je kunt ze dan ook gewoon schoonmaken met sop en water.

Tip 4: De wasmachine

Veel mensen vergeten het, maar je kunt schoenen ook in de wasmachine wassen. Maar zorg ervoor dat je niet te heet wast. Het beste programma voor je sneakers? 40 graden. Niet te heet en niet te koud. Perfect om ze weer wit te krijgen!

Tip 5: Good old spray

Er zijn tal van producten op de markt om je schoenen schoon te houden. Zorg er daarom voor dat je altijd de juiste schoenenreiniger in huis hebt om je witte sneakers goed schoon te houden. De beschermende laag op de sneakers zal enorm helpen bij het afweren van stof en vuil. Probeer je sneakers altijd in te spuiten voor het eerst gebruik!

Krijg je je sneakers toch echt niet meer schoon na het volgen van de bovenstaande tips? Dan is het altijd een goed excuus om een nieuw paar aan te schaffen. Want eerlijk, wanneer heb je genoeg sneakers?

Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

Leave a Comment

Begin met typen en druk Enter om te zoeken