preloader gif wittesneakers

Vans Old Skool wit

Het uithangbord van Vans

Bekend om de ‘jazz stripe’, de Vans Old Skool is net als zijn naam voordoet een klassieke ‘old school’ skateboard schoen. De witte sneakers bestaan al langer dan 40 jaar en doen in populariteit nog altijd mee met de grootste. Maar hoe is de Vans Old Skool ooit tot stand gekomen en waarom is deze sneaker, nu 42 jaar later, nog steeds relevant?

Geschiedenis van de Vans Old Skool wit

In 1977 heeft de Amerikaanse Paul van Doren, de oprichter van Vans, een uniek design voor zijn nieuwe collectie Vans teweeg gebracht. Wat begon als een ‘casual’ schets van Paul Van Doren, werd oorspronkelijk de ‘jazz stripe’ genoemd en is nu de dag nog steeds een onmiskenbare kenmerk van het merk Vans geworden. De design van de witte Vans heeft voor een verschuiving gezorgd in de skateboard sneakerwereld, waar vorige skateboard sneakers meer op functionaliteit focusten, heeft Vans met het Old Skool model functionaliteit en design onder één hoedje geplaatst. Én dus met succes!

Witte Vans Old Skool

Of je nou van witte Nikes houdt, of toch meer een Adidas persoon bent, een paar Vans in je schoenenkast mogen simpelweg niet ontbreken. En dan hebben wij het vooral over de witte Old Skool Vans, deze waren voorheen namelijk nogal zeldzaam. Tegenwoordig zijn de sneakers een stuk makkelijker te verkrijgen. De rede dat deze eerder als een soort goudhaantje van Vans werd gezien, was omdat Vans zich meer focuste op de zwarte Vans (met witte strepen), de combinatie van deze twee laat de ‘jazz stripe’ aan het woord. Maar het duurde niet lang voor de schoonheid in de witte Old Skool Vans werd gezien en gebruikt. Naast de witte ‘Old Skools’, zijn deze ook verkrijgbaar in kleuren als grijs, blauw en zelfs roze.

Witte Old Skool Vans op WitteSneakers.nl

Natuurlijk hebben wij ook een voorraad Vans beschikbaar op WitteSneakers.nl. Zo ook de witte Old Skool Vans variant, deze iconen met rubberen zool en een bovenkant van textiel kun je heel eenvoudig in onze shop vinden. Naast het Old Skool model witte gympen, hebben wij ook de Vans Authentic, de High-Top versie en veel meer skateboard sneakers beschikbaar.

Meer een liefhebber van witte All Stars? Geen probleem. Ook deze kun je in onze shop eenvoudig vinden. Check nu onze collectie om direct jouw favoriete witte All Stars te ontdekken.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken