preloader gif wittesneakers

Witte Stan Smith

De witte klassiekers van Adidas

De meeste mensen als ze aan Adidas denken, denken ze aan een handjevol iconische modellen van witte Adidas sneakers. De Adidas Superstar, de Tubular en ook zeker de Adidas Stan Smith, maar wat maakt deze Stan Smith sneakers zo speciaal? Lees snel verder.

Geschiedenis van de witte Stan Smith

De Adidas Stan Smith sneaker is geproduceerd voor en vernoemd naar de Amerikaanse tenniser Stan Smith. Rond de tijd van 1973 besloot Adidas een speciale witte sneaker voor hem te maken als deel van een sponsordeal. Een soortgelijke model van de schoen werd eerder gebruikt voor een andere tenniser genaamd Robert Haillet, toen in 1973 Stan Smith werd aangeraden bij Adidas was het dus de vraag wat te doen met de naam. Na wat wikken en wegen werd toch besloten de schoen te vernoemen naar de nieuwe ‘eigenaar’. Zo zijn uiteindelijk één van de meest iconische witte sneakers uitgebracht. In 1988 waren er al 22 miljoen exemplaren van de witte Stan Smiths verkocht. In 2008 werd vervolgens ook een tweede model van de sneaker uitgebracht: Adidas Stan Smith II. Je zal het niet geloven maar in totaal wordt geschat dat de Stan Smith modellen 40 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

 

Materialen en variaties van de witte Stan Smith

Gedurende de jaren 80 en 90 toen de verkopen van de Stan Smith sneakers in volle gang waren werd er gekeken naar mogelijke variaties van de schoen. De design van de Stan Smith sneaker was simpel; een bovenkant van leer en drie geperforeerde lijnen aan de zijkant, symbolisch voor de Adidas strepen en voor de luchtigheid van de schoenen. Variaties die zijn bedacht en uitgebracht waren bijvoorbeeld één met klittenband in plaats van veters of een verouderde of juist nieuwere logo op de schoen. Uiteindelijk zijn er tientallen variaties van de Stan Smith en de Stan Smith II uitgebracht, ook werden deze parels regelmatig gebruikt voor samenwerkingen met andere merken of atleten bijvoorbeeld bij de Adidas Stan Smith II Star Wars edition. Deze witte zomerschoenen waren dus simpelweg een enorme hit en zelfs vandaag de dag worden deze sneakers nog veelvuldig verkocht.

Witte Stan Smith op WitteSneakers.nl

De witte variant van de Adidas Stan Smith sneakers kun je op onze website vinden. Ook vind je ee meer witte schoenen van de iconische Adidas sneakers waar het zojuist over hadden. Daarnaast blijf je op WitteSneakers.nl op de hoogte van de grootste kortingen en nieuwste releases van merken als Adidas, Nike, Reebok maar ook luxemerken als Gucci, Balenciaga en nog veel meer! Shop dus direct jouw favoriete sneakers in onze shop.

Ook als je op zoek bent naar echte witte sportschoenen, hebben wij een uitgebreide collectie voor jou geselecteerd. Navigeer dus snel naar onze shop en haal direct jouw favoriete sneakers in huis.

Shoes are boring. Wear sneakers.

Begin met typen en druk Enter om te zoeken